Mindfulness

Waarom mindfulness?

Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn. Iets met aandacht waarnemen.
Gestaltnet biedt het oorspronkelijke programma MBSR (Mindfulness Based Stress reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy), dat acht weken duurt. Er is tijdens de mindfulnesstraining ruimte om vragen via de mail te stellen.

Mindfulness training: Voor wie?

Hoe vaak heb je niet het gevoel dat de dagen voorbij vliegen? Alsof het leven langs je heen gaat, in plaats van dat je het leeft. Geeft dat geen onrust of onvrede? Mindfulness helpt je om je meer bewust te laten leven. Minder op de automatische piloot. Hoe vaak zit je niet in gedachten, die je somber maken, boos of negatief stemmen? Of waardoor je misschien onbewust wel negatief over jezelf gaat denken? Mindfulness helpt je om meer grip op je gedachten te krijgen.

Of probeer je tegen je angsten te vechten, tegen een plek waar je pijn hebt, of tegen de zorgen die de toekomst je geeft? Mindfulness leert je ze onder ogen te zien en je aandacht ook weer op andere dingen te richten, waar je blij van wordt, of die dingen weer te ontdekken. En als je depressief bent zit je vol van sombere gedachten, zorgen en problemen. Mindfulness helpt je om daar grip op te krijgen en ook de positieve dingen opnieuw te ontdekken. En, ook bij mensen zonder klachten helpt een betere grip op je gedachten de kwaliteit van leven aanzienlijk.

Samengevat, als je de kwaliteit van je leven wilt verbeteren en je

Acht weken

De mindfulness training omvat acht avonden van 19.30-21.30 uur in Goes, Zeeland of in Stad aan 't Haringvliet op Goeree Overflakkee. Iedere avond heeft een eigen thema. 

Een vaardigheidstraining

Zoals het leren bespelen van een muziekinstrument oefening vraagt, zo vraagt de aandacht ook om geoefend te worden. Naast kennis over aandacht maak je jezelf een nieuwe vaardigheid meester. We bespreken het huiswerk. De lesstof, die voor iedereen toegankelijk is wordt besproken. En we oefenen ons bewustzijn van onze gedachten en de taal van ons lichaam. Dit doen we door begeleide aandachts- en concentratieoefeningen en meditaties. Bedenk dat het een goede investering in jezelf is! Op je werk en thuis zul je effectiever zijn, meer kunnen doen met minder energie. Door meer bewustzijn en aandacht wordt je beleving intensiever. Wie aandachtig leeft, krijgt meer oog voor het kleine geluk om ons heen. Een vogel die zingt, een bloem die bloeit, de zon die in kleuren ondergaat…. Geef je op via de mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin ik je kan uitleggen wat we doen en je in een oefening kan laten ervaren wat het is. 

Dagelijks oefenen

Mindfulness is een vaardigheid en het trainen daarvan vraagt oefening. Voor elke week krijgt u opdrachten mee om thuis te oefenen. De eerste weken leren we vaardigheden aan. Daarna oefenen we ze in de praktijk toe te passen. Hiervoor geldt als richtlijn een investering van een half uur per dag.

Werkmap

De cursus is inclusief cursusmateriaal. Dit bestaat uit een werkmap. Hierin worden de acht onderwerpen uitgelegd, krijg je opdrachten voor thuis, gedichten, citaten en tips. Klik hier om de inhoudsopgave van je werkmap te zien. De deelnemers ontvangen ook inlogcodes om de begeleide oefeningen en meditaties te downloaden. Indien gewenst kun je deze ook op een CD krijgen.

Fysieke belasting

Ook voor mensen met lichamelijke beperkingen is het mogelijk de training te volgen. Er wordt nauwelijks fysieke belasting ondervonden.

Kennis maken

Wil je graag deelnemen, geef je dan op via de mail. Wil je een kennismakingsgesprek, dan ben je hierbij uitgenodigd om een vrijblijvende afspraak te maken! 

Mindfulness training in Goes & Goeree Overflakkee

En als u interesse hebt voor een avondtraining mindfulness in Stad aan 't Haringvliet (bij Middelharnis), geef u dan op door mij een mailtje te sturen. Zie voor data onder Agenda. Voor meer informatie of opgave bel : 0187-611680 of klik hier: Aanmelden.

En als u interesse hebt voor een avondtraining mindfulness in Goes (Zeeland), geef u dan op door mij een mailtje te sturen. Zie voor data onder onder Agenda. Voor meer informatie of opgave bel : 0113-700218 of klik hier: Aanmelden.

Lees hier het artikel over "Mindfulness voor chronisch pijn patiënten'.

Voor de kosten kijk onder Praktijkinformatie, Tarieven.

Voor de mogelijkheden van een incompany-training, mail of bel mij

Voor meer informatie over de compassietraining, de vervolgtraining op mindfulness, klik hier: compassietraining